Biografie


De Nederlandse mezzosopraan Esther Pierweijer behaalde haar diploma Zang aan het conservatorium van Enschede, en deed daarna haar Masteropleiding Zang in zowel Rotterdam als Keulen. Zij studeerde bij Anne Haenen, Roberta Alexander, Alberto ter Doest en Dieter Schweikart en werd een aantal jaren gecoacht door de bekende mezzo sopraan Jard van Nes. Momenteel wordt zij gecoacht door Sasja Hunnego en Matthias Goerne. Zij volgde masterclasses bij onder meer: Nancy Argenta, Ira Siff en Rudolf Jansen. 

Esther won de afgelopen jaren prijzen op verschillende concoursen, waaronder het Euregio vocalisten concours, Stichting Jong Muziektalent Nederland en het concours voor moderne muziek in Weimar, Duitsland, waar zij de tweede prijs ontving. Ook was zij te horen in verschillende opera-, operette- en musicalproducties en werkte samen met dirigenten zoals Jaap van Zweden, Kenneth Montgomery, Nicolaď Alexeev, Jiggs Whigham, Maurice Luttikhuis en orkesten zoals The Hong Kong Philarmonic, het Nederlands Symphonie Orkest, het Metropole Orkest en The New Symphonics.

Daarnaast verleende zij haar medewerking aan kindertheatervoorstellingen, onder andere die van Willem Wilmink, en was ze te horen op het concertpodium (o.a. de serie Hollands Goed) samen met violiste Janine Jansen, waarin zij meerdere malen Canto General vertolkten van de inmiddels overleden componist Peter Schat, welke opname tevens te beluisteren was in het radioprogramma 'De Nederlanden' op Radio 4. 

Esther heeft in 2011 het Wagner Stipendium ontvangen van de Nederlandse Wagnervereniging waardoor zij te gast was op het Bayreuthfestival 2011. Zij verzorgde daarna vanuit de Nederlandse Wagnervereniging een aantal concerten met repertoire van o.a. Wagner, Mahler en Strauss liederen.

In december 2014 gaf zij als soliste een drietal concerten met het Hong Kong Philharmonic in het Hong Kong Cultural Center.

Volgend seizoen zal zij een reeks concerten geven met de symfonieorkesten van o.a. Guangzhou, Shanghai en Peking.

Met zowel haar pianist als uiteenlopende ensembles geeft Esther regelmatig kamermuziekconcerten in binnen- en buitenland met uiteenlopend repertoire.
© Diede In't Veld 2017